Een kluis voor thuis

Een kluis kan uw grootste investering in huisbeveiliging zijn die al uw waardevolle spullen veilig in uw huis kan houden. Het kan uw geld, sieraden, documenten en alles wat u wilt beschermen tegen diefstal of beschadiging door brand beschermen. De beste kluizen zijn vrijwel brandveilig, onbreekbaar en zelfs inbraakwerend, zodat verzekeringsmaatschappijen u de beste premie kunnen geven voor het verzekeren van uw waardevolle spullen als ze zien dat u een betrouwbare kluis in huis heeft.

Thuiskluizen hebben verschillende eigenschappen. Zo zijn er de standaard draagkluizen die je overal mee naartoe kunt nemen en zijn er ook de muurkluizen en de vloerkluizen. Al deze hebben hun eigen speciale kenmerken en voordelen, hoewel de meeste mensen de voorkeur geven aan de muurkluizen, omdat deze achter muurfoto’s of achter de kasten kunnen worden gecamoufleerd. Ze kunnen ook niet gemakkelijk worden meegenomen omdat deze stevig in de muur zijn bevestigd. De vloerkluizen bieden ook de beste beveiliging, maar ze vereisen veel grond- en cementwerk en zijn niet haalbaar om te installeren als het huis zich in een overstromingsgevoelig gebied bevindt. Draagkluizen kunnen ook voor voldoende beveiliging zorgen en u kunt hem overal neerzetten waar u maar wilt. Omdat draagkluizen echter de draagbare typen zijn, zijn deze ook kwetsbaar voor inbrekers. Je gebruikt een kluis om bijvoorbeeld sieraden of contact geld te bewaren. Stel je hebt een keer veel geld gewonnen in het casino dan komt het goed als je dit veilig kan bewaren. Andere tips lees je hier

Als u wilt weten hoe u de beste huiskluizen voor uw waardevolle spullen kiest, zijn hier de beste functies waar u naar moet kijken.

Uw beste huiskluis kiezen

de beste huiskluis kiezen

  1. Overweeg om de rating van het Underwriter’s Laboratory (UL) te controleren. Als u uw waardevolle spullen in een woningkluis wilt verzekeren bij een verzekeringsmaatschappij, moet uw woningkluis voldoen aan de standaard UL-classificatie die door de verzekeringsmaatschappij wordt vereist. Als u aan deze veilige eis kunt voldoen, worden er geen hoge kosten in rekening gebracht door uw verzekeringsmaatschappij.
  2. Uw woningkluis moet inbraak- en brandwerend zijn. Er zijn de omvangrijke, solide en vaste typen kluizen, maar deze zijn vrij duur, hoewel ze u de beste bescherming kunnen bieden voor uw geld en waardevolle spullen. U kunt ook voor de kleinere typen kiezen als u weinig waardevolle spullen heeft of als u weinig budget heeft voor de grotere.
  3. Geef de voorkeur aan een huiskluis met een cijferslot. Kluizen met combinatiesloten zijn beter beveiligd dan die met sleutels. Doorgewinterde inbrekers kunnen gemakkelijk manieren vinden om sloten met sleutels te ontgrendelen. U kunt ook thuiskluizen vinden met digitale sleutels en automatische vergrendelingsfuncties.
  4. Geef de voorkeur aan een zwaargebouwde muurkluis als je altijd je huis verlaat. Wandkluizen zijn veiliger en de ideale keuze als u altijd niet thuis bent. De muur van uw huis moet echter dik genoeg zijn om het grootste deel van de kluis te herbergen. Voor de kluis moeten de muren minstens 5 inch dik zijn en de deur moet minstens 1 inch dik zijn en gemaakt zijn van massief staal. Er moeten grote en lange schroeven worden gebruikt om de kluis in de muur te bevestigen voor een steviger houvast.
  5. Als u de voorkeur geeft aan een vloerkluis, zoek er dan een die waterdicht is maar gemaakt is van massief staal. Dit type kluis wordt vastgeschroefd in uw vloer en als het eenmaal is geïnstalleerd, is het vrijwel onmogelijk om het te verwijderen. Denk dus maar beter serieus na als je een vaste vloerkluis wilt, want die krijg je er bijna niet meer uit als je deze eenmaal in de cementvloer hebt vastgezet.
  6. Koop een kluis volgens uw behoeften. Als je je wapens wilt beschermen tegen je kinderen, koop dan een grotere kluis met cijferslot. Als je er alleen je geld in wilt bewaren, heb je een middelgrote kluis nodig. Sieraden kunnen worden ondergebracht in kleinere kluizen. Het komt hier echter op neer dat u een zeer duurzame kluis vindt voor alle dingen die u wilt beschermen en veilig wilt houden.
  7. Maak een vergelijking in prijzen. U kunt gemakkelijk betrouwbare huiskluizen vinden in bouwmarkten, winkels voor kantoorbenodigdheden, winkels voor woningbeveiliging en zelfs in meubelzaken. Zorg er echter voor dat u wordt bijgestaan ​​door een staf en u de meest vertrouwde merken laat zien. Nadat u de beste hebt genoteerd, vergelijkt u hun prijzen.
  8. Kies geen draagkluis die gemakkelijk kan worden meegenomen. Sommige mensen kiezen voor draagkluizen voor hun sieraden, denkend dat draagkluizen meer zekerheden kunnen bieden dan de kastladen. Maar er zijn ook nadelen aan deze kluizen. Dit soort kluizen zijn gemakkelijk mee te nemen en alles wat erin zit, inclusief je kluis, kan verdwijnen als inbrekers je huis binnendringen. Als u ervoor kiest om een ​​draagkluis te hebben, moet u deze op een onfeilbare plaats verbergen waar het onwaarschijnlijk is dat inbrekers hem gemakkelijk kunnen vinden. U kunt ook de schoorsteen of de zolder vinden als de beste plaatsen om uw draagtas veilig te verbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *