Richmond Interiors – baanbrekend bij superieur meubilair

Als je even checkt waar Richmond Interiors voor staat, dan weet je meteen dat je hier een merk te pakken hebt dat innoverend is. Een merk dat staat voor tijdloze luxe, nog betaalbare pracht. Een merk ook dat graag vooroploopt in de business van meubilair en woninginrichting. Dat heeft het verleden ook al uitgewezen voor directeur Tiggeler. Die wist exact met de tijdgeest mee nieuwe trends te brengen. Hij introduceerde antieke Tsjechische kasten in Nederland en was er snel bij toen de teaktrend begon. Tiggeler blijft daarbij niet binnen de landsgrenzen maar zoekt de landen ook op voor hun meubilair. Zo verkocht hij schitterende teakhouten meubelen uit Indonesië.

Neusje van de zalm bij Richmond Interiors

Trends gaan echter voort. Dan is het tijd om te stoppen met investeren in zaken die downhill gaan. Richmond Interiors heeft gelukkig altijd een fijne neus voor echt nieuwe zaken die je woning kunnen verrijken. Zo is in 2023 ingezet op een gloednieuwe trend van salon- en bijzettafels: Liquid metal. Die term verwijst naar een zogenoemde liquid metal coating die aangebracht is op de houten bladen van salon- en bijzettafels. Zeer sfeervolle tafeltjes die een tijdloze geest uitademen en door de coating je interieur flink boosten.

Liquid metal, kostbaar en koninklijk voor een Richmond Interiors 

De handgemaakte coating heeft een heel eigen structuur zodat de tafeltjes bijna wel kunstobjecten lijken. De houten bladen harmoniëren mooi met het ondersteunende metaal frame of de poten. Op die tafelbladen komt een vloeibare metaalcoating terecht die langzaam droogt. Na het droogproces krijgt de coating een spray laag met een brandbare stof. Die stof komt in aanraking met vuur en zo krijgt de eronder liggende coating haarstructuur. Na het goed opschuren van de bladen, krijgen de tafels nog meer verfijning. Zo krijg je bijzettafeltjes die subtiel, robuust en excentriek tegelijk zijn. Ze passen goed in de luxe lijn met goud en zilver waar Richmond Interiors ook voor staat. Het mooie is dat de salontafels in zo’n beetje elke interieurstijl passen. Van lekker eclectisch tot chique modern. En door het zwarte onderstel ook heel goed in een industrieel interieur. 

Mooi assortiment bij Richmond Interiors

Qua onderhoud zijn er wel een paar punten om in gedachten te houden bij de liquid metal coating. De tafels kun je het beste met een licht vochtige doek afnemen. Schoonmaakmiddelen zet je liever niet in. Er zijn heel wat modellen al te koop. De wandtafel Dover zou met zijn eenvoudige langgerekte vorm heel fraai in een hal kunnen staan. De salontafels zijn in vierkante modellen te koop zoals de salontafel Ely, een set van vier. Maar ook zijn er fraaie ronde salontafel set zoals de iets kloekere Derby, een set van twee.

Nog iets nieuws: white bouclé stof voor het meubilair!

Richmond Interiors speelt ook graag in op stoffen die de wereld (opnieuw) veroveren. De white bouclé stof werd in de jaren 50 van de 20e eeuw door ontwerpster Coco Chanel als luxe stof voor kleding ingezet. De stof heeft een comeback gemaakt. Nu is het bedrijf degene die het voortouw neemt en de chique stof inzet als meubelstof. Het is aanwezig op banken en fauteuils maar ook als kussenstof en voor poefjes. Richmond combineert de mooie uitstraling van de stof met messing en koper om er nog een extra chique glans aan te geven. Bekijk de meubels met deze stof eens in het echt; ongelooflijk mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *