Woning kopen in Amsterdam? Lees onze handige tips en trucs

Ben je van plan om een woning te kopen in Amsterdam, maar heb je geen idee hoe je dit het beste kunt aanpakken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Misschien heb je al een idee over in welke wijk je wilt wonen of dat je woning aan bepaalde eisen moet voldoen. Maar hoe vind je dan de beste woning die in de beste wijk staat en die ook helemaal naar wens is? In onze blog geven we handige tips en trucs over woning kopen in Amsterdam.

Woning kopen in Amsterdam? Dit zijn de beste buurten

Amsterdam is niet alleen de hoofdstad van Nederland, maar ook een wereldstad. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de stad op palen die bekendstaat om de Jordaan, de voetbalclub Ajax en natuurlijk het uitgaansleven. Oké, Amsterdam staat ook bekend om de coffeeshops. Laten we daar geen doekjes om winden. Toch is het bruisende, gezellige en vooral huiselijke staat waar mensen dan ook maar al te graag wonen. Maar waar kun je het beste wonen in Amsterdam en dus ook een woning kopen in Amsterdam?

Amsterdam Centrum

Veel mensen verwelkomen de drukte. Duizenden mensen die over straat slenteren, een bruisend uitgaansleven en uitgaansgelegenheden en restaurants waar je over struikelt. Als je jezelf hierin kunt vinden en bereid bent om te investeren, is een woning kopen in Amsterdam Centrum een zeer goede keuze. Houd er wel rekening mee dat je vaak wel beperkt bent tot de aanschaf van een studio, appartement of als je echt het geld wilt laten wapperen een penthouse, want complete woningen zijn hier nagenoeg niet te vinden.

Woning kopen in Amsterdam: Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord is tegenwoordig een hip stadsdeel waar je ook tegen relatief goedkope prijzen een woning kan vinden. Voor expats en gezinnen is Amsterdam-Noord een perfecte plek die niet alleen door de jaren heen is opgeknapt, maar die tegenwoordig ook goed in verbinding staat met het bruisende stadscentrum. Een woning kopen in Amsterdam-Noord kunnen we dus van harte aanbevelen.

Amsterdam Oud-West

De gelukkigste Amsterdammers wonen in Amsterdam Oud-West. Als we de gemeente Amsterdam moeten geloven. Het is dus niet zo raar dat veel mensen hier een huis zoeken, want het is een buurt die omringd wordt door stadsparken en gezellige cafés. Het nadeel van het stadsdeel dat tegen het centrum ligt, is dat de huizenprijzen hier flink hoger zijn dan in andere delen van de stad. Dus je moet wel wat budget te besteden hebben als je een woning in Amsterdam Oud-West wilt kopen. 

Amsterdam De Baarsjes

De Baarsjeswijk in Amsterdam wordt ook wel een van de hipste buurten van Amsterdam genoemd. De woningprijzen zijn gemiddeld en je vindt in de bruisende wijk veel twintigers en dertigers die hier een huis huren of hebben gekocht. Het centrum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar in de Baarsjeswijk zelf vind je al talrijke uitgaansgelegenheden, zoals barretjes en cafés, waar je lekker kunt genieten. Je hebt het centrum dus helemaal niet nodig als je van sfeer en gezelligheid houdt. Een woning kopen in Amsterdam De Baarsjes is dus ook zeker de overweging waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *